20 de novembre, 2015

Joc de pesca

A casa el tema peixos, mar, animals, és molt recurrent. A l'Arnau li encanta tot el que estigui relacionat, així que ja feia temps que volíem fer-li un joc casolà de pescar sofert (ja hem tingut els típics de la fireta de plàstic que ens han durat força però que s'acaben desfent). I al final no ens ha sortit pas malament.

Primer la idea era dibuixar uns peixos molt bufons i "handmade" que ara es porta molt, però vaig ser realista i vaig pensar en ell, en l'Arnau. Li agraden els animals i quan més reals millor així que el que vaig fer va ser buscar peixos dibuixats però el més reals possibles i que fossin gratuïts i vaig trobar aquests peixos tropicals. A més anava bé que fossin 7 perquè sempre guanya qui en pesca 4, si es fa amb números parells es pot empatar.



Una cosa que heu de pensar si voleu fer un joc com aquest és que heu de tenir els dibuixos per les dues cares, sinó fareu peixos que per una cara seran blancs. Per tots aquells que no podeu manipular els arxius que es poden descarregar gratis, he preparat un PDF (amb el que jo vaig imprimir els meus) on ja hi ha els peixos mirant cap a la dreta i cap a l'esquerra i que us podeu descarregar aquí.

Així doncs per fer aquest joc necessitareu: l'arxiu que us acabeu de descarregar imprès, tisores, màquina de plastificar o una botiga a on us ho plastifiquin, punts de velcro, cola d'impacte, dos branques, cordill flexible, cinta adhesiva i dos cargols hexagonals grossos per posar a la punta de la canya.



Un cop tingueu els peixos impresos (dues fulles separades ja que els dibuixos no encaixen a doble cara), els retalleu, els encaixeu i els plastifiqueu (tots hi caben en un DINA4). Seguidament els torneu a retallar i agafeu la part suau del velcro i hi enganxeu un punts rodons d'uns 1,5 cm de diàmetre a cada peix. A part retalleu dos punt iguals però de la part més aspre del velcro per posar en els cargols de les canyes. I els peixos ja els tindreu a punt!

Ara agafarem les dues branques (penseu que està pensat per nens petits, així que amb dos trossos de branca rectes de 40 o 50 cm ja n'hi haurà prou), agafeu el fil flexible (de nailon per anar bé i perquè no es cargoli) i amb la cinta adhesiva hi lligueu un tros de la punta i a l'altre punta del fil hi poseu la torca també lligada amb la cinta adhesiva. Per acabar a la punta hi enganxarem amb la cola d'impacte els dos trossos de velcro que hem retallat abans.

I ja tenim un joc de pesca genial!!
Si voleu podeu buscar algun necesser en desús o bosseta per guardar-hi els peixos quan els petits no hi juguin.

Espero que us agradi la idea i que si també agraden els peixos a casa proveu de fer el joc. Ara l'Arnau ja s'està tornant exigent i ja comença a fer les seves pròpies peticions amb idees que ha vist en altres llocs (un altres peixos fets amb un suro de vi que es poden posar a l'aigua... ho haurem de mirar al final)!