18 d’abril, 2016

Pastís d'aniversari de vainilla i xocolata

Aquest mes a més de donar la benvinguda a la primavera, a casa també celebrem l'aniversari de la petita de la casa, l'Aina.



Per celebrar-ho una mica en família, vaig preparar un pastís que ja fa temps que a vegades el faig amb el motllo allargat, però aquest cop volia fer servir un motllo foradat i una decoració una mica més especial. A aquests tipus de motlles els hi diuen Blunt Cakes, però la recepta que avui us apunto no és especialment per aquest tipus de motllos, es pot fer amb un de rectangular o rodo convencional.


Pastís d'aniversari de vainilla i xocolata

Ingredients

Per a un motlle de 24 o 22, rectangular o amb forat al mig:
~ 2 ous
~ 2 iogurts de sucre (jo vaig posar un blanc i l'altre morè)
~ 2 iogurts de vainilla BIFIDUS Milbona del LIDL
~ 1/2 iogurt de mantega desfeta
~ 1 sobre de llevat en pols
~ 3 iogurts de farina integral
~ 1 culleradeta de sucre de vainilla
~ una cullerada de xocolata pura en pols
~ 200 gr. de xocolata per a postres
~ 50 ml de nata per muntar
~ 1 bossa de caramels de xocolata de colors i estrelletes de sucre

Elaboració
L'ingredient més important de tot el pastís perquè sigui diferent a la típica coca, són els dos iogurts de vainilla. Aquests iogurts del LIDL, que no es troben a cap altre establiment, donen un gust a vainilla molt suau i bo. Haureu de buidar un dels dos iogurts per medir tots els ingredients.

Per aconseguir un pastís suau i esponjós, el més important és batre els ous i el sucre fins que el volum sigui el doble del inicial. Un cop ho tinguem suau i muntat, hi afegirem els iogurts, el sucre de vainilla i la mantega desfeta. Batrem. Per una altra banda afegirem el sobre de llevat i la farina i ho acabarem de remenar. Ara ja tindrem a punt la massa de color clar. Apartarem la meitat d'aquesta massa i en una de les meitats hi posarem la cullerada de cacau pur i ho batrem. Ara ja podrem agafar el motllo i posar-hi mantega i farina o oli i farina per evitar que se'ns enganxi massa. Encendrem el forn a 180º C (el meu és força nou i s'escalfa molt ràpid!). Ara posarem primer la massa amb la xocolata (al haver afegit una miqueta de pols més, és més dens i tendeix a anar al fons del motllo, així que posarem aquest primer i després la resta de la massa de color clar a sobre. Un cop quedi tot ben repartit ho enfornem. Uns 45 minuts aproximadament, però aneu controlant i quan ja es vegi que la massa no tremola al moure-la, punxeu amb un escuradents. Deixem refredar mentre preparem la xocolata. Al cap de 10 minuts fora del forn ja podem ajudar-nos d'un ganivet o una espàtula per desemmotllar el pastís i girar-lo sobre un plat o una safata per pastissos.

Ara prepararem la xocolata de cobertura i posarem els trossos en un bol juntament amb la nata líquida per muntar i ho escalfarem 1 minut al microones. Remenem i si ja veiem que es desfan tots els trossos, perfecte, sinó mig minut més al micro. Quan ja veiem la xocolata totalment uniforme, la posem per sobre del pastís de manera que deixem caure llàgrimes pels costats. Aquesta xocolata serà brillant com a la foto de dalt quan estigui calenta i en canvi mat quan estigui reposada i freda. Abans de que això passi, tirarem per sobre la decoració que hàgiu escollit, en el nostre cas unes estrelletes grogues. 


Per rematar el pastís i pensant en els petits de la casa que són molt fans dels Lacasitos, vaig acabar la decoració omplint tot el forat central i els laterals amb els caramels de colors. 

Espero que el proveu perquè queda boníssim i per dins amb dos colors!