06 de juliol, 2014

Tiramisú autènticament italià


Aquí tenim una molt bona recepta del Tiramisú. Autèntic de la mà d'una amiga italiana de la meva mare. Aprofitant que el mes passat era el meu aniversari i el de la meva mare, i que amb els peques no anem sobrats de son, vaig fer un postre amb cafè. Semblava que només havia d'agradar als més grans però la veritat és que als meus nebots el hi va encantar.


Tiramisú

Ingredients

Per una safata gran i unes 6-8 persones:
~ 6 ous
~ 10 cullerades de sucre
~ 500 gr de Mascarpone (dues terrines ja que solen ser de 250 gr.)
~ cafè (unes 6 o 8 racions) amb un rajolí de llet
~ dos paquet de melindros (en castellà "bizcochos de soletilla")
~ cacau en pols

Elaboració
Separem els rovells de les clares d'ou. Muntem les clares a punt de neu i les reservem, així encara estaran fredes de la nevera i seran més fàcils de muntar.

En un altre bol posarem els rovells i el sucre. Ho muntarem amb la batedora uns 5 minuts, fins que la consistència sigui d'una crema espessa. Seguidament hi afegirem el Mascarpone i mesclarem fins que estigui tot ben lligat i barrejat. Per últim i amb una pala de goma afegirem les clares. Ja tindrem a punt la barreja, boníssima, amb la que muntarem els pisos del pastís. 

Ara serà el moment del cafè. Farem una bona cafetera o almenys 6 cafès de màquina individuals. Els mesclarem amb una mica de llet fins a fer uns cafès amb llet forts (qui vulgui el Tiramisú molt potent que no hi barregi llet, però si no ho voleu trobar extremadament fort i hi ha nens us recomano el cafè una mica tacat almenys) i ja ens podrem disposar a muntar el pastís.

Sucarem ràpidament (perquè si ens despistem se'ns trencaran) els melindros amb el cafè i els disposarem al fons del recipient. Seguidament hi posarem una capa de la crema de formatge. Un altre cop una capa de melindros i una capa de crema. Ho acabarem amb un polsim de cacau en pols per sobre.

Ja veieu que és un postre senzill i que no requereix cap font de calor, això sí, sempre ha d'estar refrigerat ja que els ous que porta la recepta no han passat per cap procès de cocció i seria perillós trencar la cadena de fred. Si necessiteu portar algun pastís en alguna trobada i no disposareu de nevera, millor que en feu un de formatge però dels que es couen al forn.

I ara a gaudir-ne!