22 de novembre, 2013

Quiche de verdures amb iogurt


Fa uns dies em vaig trobar que volia fer una quiche perquè teníem una sortida amb amics i tenia una massa de pasta de full fresca a la nevera, però en canvi no disposava de crema de llet pel farcit. I de seguida vaig pensar que segur que existia la manera de fer una quiche sense crema de llet, així que em vaig posar a buscar per internet i, evidentment (què no hi ha a la xarxa?), vaig trobar una manera de substituir-la, amb un iogurt!



Quiche de verdures amb iogurt

Ingredients

~ 1 làmina de pasta de full 
~ 2 ous
~ 1 iogurt blanc de la Fageda
~ 1 mida de llet de iogurt
~ 200 gr. de formatge ratllat emmental
~ 1/2 bròquil
~ 1 ceba
~ 1 carbassó
~ 250 gr. de xampinyons
~ sal i pebre

Elaboració
Poseu a coure al vapor el bròquil i el carbassó tallat a trossos. Mentre es comencin a coure, talleu ben petita la ceba i la poseu a fregir i també talleu els xampinyons i els afegiu a la ceba. Quan estiguin quasi fets hi afegiu el bròquil i el carbassó ja cuits, dues voltes i apagueu el foc. 
Enceneu el forn a 180-200 ºC a dalt i a baix. Poseu en una safata prou gran la massa de pasta de full estesa, ens han de quedar les vores cobertes de massa perquè el farcit no surti. Punxem amb una forquilla perquè no s'infli i ho posem al forn entre 10 i 15 minuts. Hem de veure que la massa està a mig fer, ha canviat de color i comença a estar tova.
Agafeu un bol i hi poseu els dos ous, el iogurt i la mesura de iogurt de llet, la sal i el pebre al gust, mescleu amb un batedor i seguidament hi poseu tot el formatge ratllat, remeneu amb una cullera i ja podeu afegir les verdures. Ja tindrem el farcit a punt per posar-lo a sobre de la massa mig cuita. Ho repartim de manera ben homogènia i ho tornem a posar al forn entre 20 i 30 minuts, fins que veieu que la pasta de full es comença a daurar i que el farcit ja està quallat.

I voilà! Tindrem una quiche boníssima i molt més lleugera que les elaborades amb crema de llet. Al tenir l'opció de substituir-la amb un iogurt (element quasi indispensable a qualsevol nevera), fa que pugui ser una decisió d'últim moment, i si és un de la Fageda el bon resultat és assegurat!