06 d’agost, 2013

Vacances a Dubeninki

Ja han passat, tants mesos esperant la gran desconnexió de l'estiu i sols ens en queden les fotografies al mòbil!!

Ja sé que els temps no estan per gaires festes, però si una cosa té bona Polònia, a part de la seva gent, els paisatges, etc, és que l'allotjament és força més barat que aquí. Així que sempre podeu mirar aquest destí com a opció a unes bones vacances. Aquest cop la visita a Polònia era totalment de descans i desconnexió, així que tota la família vam passar junts dues setmanes a una casa rural del nord del país, en concret al costat de Dubeninki.


Què ja ho heu mirat al mapa? Sí, està una mica lluny... agafant com a referència Catalunya, és clar! De fet vam arribar a estar a sols 8 km de la frontera amb Rússia! I això què vol dir?? Que és un destí exclusivament d'estiu, a l'hivern estan a -30ºC, així que tampoc hi podríeu arribar em sembla...

Per trobar la casa, vam haver d'agafar un avió Barcelona - Varsòvia i de Varsòvia un tren de 5 hores fins a Suwalki i llavors sí que ja ens van venir a recollir per fer els últims 35 km amb cotxe.



La casa on vam estar allotjats es deia Agrobacie i estava totalment equipada per 12 persones. Al mateix terreny hi tenen una altra casa de 6 places. Les dues comparteixen els exteriors. Tot just a tocar de les cases hi ha una gran bassa que alguns matins la visitava una família d'aneguets.


La veritat és que els propietaris han pensat en tot, a les habitacions hi havia joguines pels més petits, dos bressols i una zona de jocs a l'exterior amb sorral i tot (el lloc preferit de l'Arnau, és clar!). A més a més comptàvem amb una gran barbacoa a l'exterior, xarxa de vòlei i una porteria de fútbol, dos kayaks, un patí d'aigua i dues barquetes al petit port que tenia la propietat.


A més a més i gràcies al clima humit i fresquet, podíem fer fogueres cada nit i coure-hi unes quantes salsitxes. Les temperatures si no feia sol eren un pèl fresques, uns 18ºC i en canvi si sortia el sol era molt calent i la temperatura pujava fins els 25ºC com a mínim.

Els dies van ser tranquils i solíem fer passejades per les rodalies, o anar a fer visites a llocs propers. Un d'aquests van ser uns antics ponts que havien funcionat com a pas d'un tren però que els russos havien robat i destrossat i que feia uns anys el govern va reconstruir. Ara però, només són per visitar-los.


Ja heu vist un petit tastet del què podeu trobar a la part del nord del país, si us animeu a fer-hi una visita no oblideu que Cracòvia és preciosa i val la pena fer-hi una parada!