25 de gener, 2013

Muffins de xocolata


Ho sé ho sé, fa molts dies que no penjava cap entrada, he estat cosint pitets com una boja per regalar a alguns companys de classe de l'Arnau i a altres bebès d'amics i no he trobat el moment, però tinc més d'una entrada acumulada!

Per la nit de Cap d'Any volia fer un postre que lligués bé amb el cava i per menjar després d'unes fondues i dels raïms i al final em vaig decidir per aquestes magdalenes de xocolata. Les he titulat muffins perquè són un pèl diferents de les magdalenes, normalment a la massa se'ls hi afegeix iogurt o algun ingredient que com a resultat dóna un pa de pessic molt més humit que la massa de les magdalenes convencionals. Per saber-ne més informació i la recepta que jo he utilitzat variant algun ingredient, podeu mirar aquí.


Muffins de xocolata

Ingredients per a 20 unitats aproximadament

~ 50 gr. de cacau pur en pols (no serveix Cola-Cao o Nesquik)
~ 230 gr. de farina, la meitat blanca i l'altra meitat integral
~ 1 sobre de llevat
~ 150 gr. de sucre
~ 2 ous
~ 2 iogurts blancs (jo els vaig posar desnatats però en moltes receptes trobareu que posen dos grecs, però vaig preferir fer la recepta una mica més lleugera)
~ 80 gr. d'oli de gira-sol
~ 4 cullerades de llet
~ 100 gr. de xips de xocolata (o de trossets de xocolata negra esmicolats en un morter)

Elaboració
Primer mesclem la farina, el llevat i el cacau en un bol, i el reservem. 
Ara és el moment de preparar la safata del forn amb el paper sulfurat (evitarem embrutar la safata del forn si alguna se'ns vessa), i els envasos de paper i/o de silicona per fer la forma de magdalena (jo poso els dos, els de silicona perquè aguantin bé la forma i no s'obrin massa i els de paper perquè després quedin protegides). Encendrem el forn perquè es vagi escalfant a 180 graus.
Si tenim batedora, la utilitzarem només al principi amb el sucre i els ous, fins que estiguin ben blanquinosos, després la llet, l'oli i els iogurts. Quan ja estiguin tots els ingredients humits junts, només faltarà afegir els ingredients del bol del principi. Ara ja agafarem una cullera o llengua de silicona i acabarem de fer la massa final. Quan ja ho veiem tot ben barrejat, ens faltarà afegir els trossets de xocolata. Ara ja ens podrem disposar a omplir els motlles!
Com que aquesta recepta utilitza un sobre sencer de llevat, us recomano que només ompliu els motlles fins a la meitat, si els ompliu fins a 3/4 (és el que diuen en moltes receptes), pugen massa i perden la forma arrodonida (com podeu veure a l'imatge). Si us va millor podeu agafar una mànega pastissera o bé tenir paciència amb una cullera.
Per coure les muffins, si teniu forn amb ventilador o turbo, les podeu posar al mig del forn però si no teniu turbo és millor posar la safata a dalt de tot i vigilar molt la cocció perquè sinó els culs surten cremats. Aquestes muffins amb uns 20-25 minuts en tindran prou, i si podeu, coeu-les just el temps necessari, i per dins quedaran més amorosides. No són excessivament dolces, ja veureu quin èxit!
Si a més a més elaboreu una crema de formatge amb 60 gr de mantega sense sal a temperatura ambient, 300 gr de sucre llustre i 125 gr de formatge cremós tipus Philadelphia, i la poseu amb una mànega pastissera com a topping a sobre de les magdalenes, tindreu unes muffins com aquestes!