06 de novembre, 2012

Coca o magdalenes de carabassa i poma

Aquesta recepta és una variant de l'anterior entrada al blog i el resultat és boníssim. Tot i la semblança dels ingredients, la textura de la massa resultant és més humida i fina que l'anterior, una barreja boníssima!


La recepta permet elaborar 24 magdalenes o una coca gran, d'ambdues maneres queda genial! O bé fer meitat i meitat com vaig fer jo: 12 magdalenes i una coca de mida petita.
El que també m'ha sorprès és que les magdalenes pugen pel centre així es poden omplir els vasets quasi fins a dalt i queden perfectes. Per decorar podeu afegir una mica de sucre per sobre a la meitat de la cocció.



Coca o Magdalenes de carabassa i poma

Ingredients per a 24 unitats o una coca gran

~ 320 gr. de farina integral
~ 1 sobre de llevat
~ 1 culleradeta de canyella en pols
~ 4 ous
~ 125 gr. de sure morè i 125 gr. de sucre refinat
~ 240 ml. d'oli de girasol o oli d'oliva suau
~ 300 gr. de carabassa
~ 200 gr. de poma

Elaboració
Encendrem el forn a 180-200 graus. En un bol ajuntem la farina, la canyella i el llevat i ho reservem. En un altre recipient batem els ous i el sucre (si tenim batedora elèctrica quedarà més ben muntat i el sucre es dissoldrà creant una crema semi-muntada), i l'oli quan el sucre estigui ben mesclat amb els ous. Seguidament afegirem la mescla del bol de la farina (observareu que la massa en aquest moment serà força espessa, això és normal ja que al barrejar la poma i la carabassa ratllades ja agafarà una altra consistència). Pelarem i ratllarem amb la part més fina del ratllador, la poma i la carabassa i l'afegirem amb una espàtula.
Ara haurem de preparar o bé els vasets de les magdalenes o la safata per la coca. Per evitar embrutar el forn, posarem un tros de paper de fornejar a sobre la safata. Si feu servir un recipient rectangular per la coca, també podeu fer servir el paper de fornejar com si fos una gran magdalena, evitareu que s'enganxi la coca i quasi no embrutareu res. Si fem les magdalenes, el temps de cocció serà d'uns 20-25 minuts, en canvi si feu la coca seran entre uns 35-40 minuts. El temps de cocció podria variar, sempre s'ha d'anar vigilant i punxar amb un escuradents per comprovar que està ben cuit, després ho deixem reposar.