16 d’octubre, 2012

Magdalenes de poma, pastanaga i avellanes


Si voleu fer unes magdalenes o cupcakes boníssimes però sense ser massa dolces, aquí teniu la recepta! Agafada del blog Objetivo: cupcake perfecto i modificant alguns ingredients, us detallo com fer-les:

Magdalenes de poma, pastanaga i avellanes

Ingredients per a 12 unitats

~ 160 gr. de farina integral
~ 1 culleradeta de bicarbonat
~ 1 culleradeta de canyella en pols
~ 2 ous
~ 125 gr. de sure morè
~ 120 ml. d'oli de girasol o oli d'oliva suau
~ 150 gr. de pastanaga
~ 150 gr. de poma
~ 1 grapat d'avellanes

Elaboració
Encendrem el forn a 160 graus. En un bol ajuntem la farina, la canyella i el bicarbonat i ho reservem. En un altre recipient batem els ous, el sucre i l'oli fins que estigui el sucre dissolt. Seguidament afegirem la mescla del bol de la farina. Ratllarem ben fi la poma i la pastanaga i l'afegirem. En un morter piquem el grapat d'avellanes i l'afegim. Ja tenim la pasta feta!
A continuació posarem un tros de paper de fornejar a sobre la safata del forn, així si alguna magdalena vessa no se'ns embrutarà tot. Omplim les magdalenes fins a 3/4 de la seva capacitat (jo us recomano les de silicona, no s'obren, no costen gens de desemmotllar i les podem reutilitzar tantes vegades com vulguem!). El temps de cocció podria variar però serà entorn de 20-25 minuts, o fins que punxeu un escuradents i surti net, atents que les magdalenes es couen molt ràpid. Un cop cuites, les deixem reposar.

I ara bé l'extra. Si voleu posar-li un frosting (internacional, eh??), us en detallo un que és boníssim, ara és una bomba calòrica, i heu de tenir paciència en muntar la mantega i el sucre, jo no ho vaig batre prou estona i la consistència no és la desitjada, ara el gust era increïble.

Ingredients per a la crema de formatge
~ 125 gr. de crema de formatge (tipus Philadelphia o similar)
~ 60 gr. de temperatura ambient
~ 300 gr. de sucre glas (és important, si ho feu amb el sucre normal no es desferà i la crema no tindrà el cos necessari, és el que ha passat en el meu cas)
~ 1 cullarada de llet

Batem la mantega, el sucre i la llet a la batedora fins que es vegi ben barrejat, compte que els ingredients són poc líquids i si no agafeu un recipient profund, embrutareu tota la cuina. Per últim afegim la crema de formatge. Seguir mesclant fins que estigui cremós. Podeu aplicar la crema amb una mànega o bé manual amb una espàtula. Si voleu podeu posar unes boletes de colors, alguna forma de sucre o una mica de pols de canyella per acabar de decorar (el que seria el topping). I a gaudir!