02 d’agost, 2012

Coca de carabassa


Aquests dies que anem i venim uns dies aquí i uns dies allà, intento no acumular productes frescos a la nevera i gastar-los tots abans de fer alguna de les escapadetes d'estiu que tenim programades. Aquesta recepta de coca no necessita masses ingredients ja que, per exemple, no porta ou. L'únic producte fresc que trobareu a la llista d'ingredients és la carabassa. A més a més, ja feia dies que buscava una oportunitat per provar un motlle nou de silicona amb forma d'estrella que em van regalar pel meu aniversari.


Coca de carabassa

Ingredients per a motlle petit

~ 200 gr. de carabassa
~ 125 gr. de sucre morè
~ 250 gr. de farina blanca
~ 80 gr. d'oli d'oliva
~ 1 sobre de llevat
~ sucre i canyella per decorar

Elaboració
Coem la carabassa al vapor uns 15 minuts tallada a trossos regulars i mitjans. Mentre esperem la carabassa, agafem un bol i hi barregem tots els ingredients secs: farina, sal i llevat, tamisant tant a farina com el llevat. 
Un cop tenim la carabassa cuita (prou tova com per poder-la aixafar amb una forquilla), la posem en un altre bol i hi afegim el sucre i l'oli. Ho mesclem tot amb un batedor manual o elèctric fins que la carabassa s'hagi desfet del tot i quedi una barreja homogènia. Hi afegim els ingredients de l'altre bol i remenem fins que ens quedi una massa contundent i força enganxosa.
Untem el motlle amb oli i si volem també amb una mica de farina i ho coem al forn a 180º uns 20 minuts. La coca estarà llesta quan hi clavem un escuradents al mig i aquest surti net. Tot i els temps indicats, les coccions varien depenent dels forns, per això s'ha d'anar vigilant de tant en tant i personalitzar el temps en cada cas.

Aquesta recepta, tot i ser uns postres, no és massa dolç i al no tenir ou és baix en colesterol.